Chokladmarkis

2015-01-07 @ 22:51:04
I fredags var vi hemma hos Jennie och Andreas och åt tacos. Till efterrätt hade jag gjort en Chokladmarkis, detta var första gången jag testade att göra en och det blev faktiskt ganska bra. Egentligen ska det vara 250g mörk choklad i men jag tog 150g mörk och 100g ljus choklad istället. Men det är en smaksak, jag föredrar ljus choklad framför mörk choklad. Var tur att jag blandade tror jag, känns som att det hade blivit väldigt mäktigt med bara mörk choklad. Jag hackade även daim som jag strösslade över innan jag ställde in den i frysen. Serverades med varma hallon - Mums! :) 
 
Recept
  • 250g choklad (jag använde Änglamark 70% och deras mjölkchoklad)
  • 150g smör 
  • 5 äggvitor 
  • 5 äggulor
  • 50g florsocker
  • 2 dubbeldaim
Gör så här 
 
Smält chokladen över ett vattenbad och låt den sedan svalna. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop florsockret med äggulorna. Blanda sedan ihop allt. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan försiktigt i smeten. Häll sedan upp i en form med avtagbara kanter och strössla sist på den hackade daimen. Ska stå i frysen i minst tre timmar och är sedan klar att avnjutas! 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Maffigt :D

2015-01-08 @ 21:50:20 / URL: http://www.scillsen.wordpress.com
Postat av: Lillemor Blomqvist

Den där ser alldeles underbar ut<3

2015-01-09 @ 21:40:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0