Unghundskurs och träningsgrupp

2014-05-23 @ 13:20:05
Igår var vi iväg på unghundskurs igen, så himla kul! Tycker att vi får ut mycket av varje tillfälle och är jättenöjd med instruktören! Vi pratade om hundens beteende och lugnande signaler, vilket jag tycker är väldigt intressant. Längtar redan till nästa tillfälle som är om två veckor. Då ska vi titta närmare på hundmöten. Egentligen skulle vi gjort det igår men vi gjorde massa andra saker så vi hann inte med det. Och efter gårdagen har vi fått konstaterat att lilla damen har ett riktigt humör i situationer där det behövs ;)
 
Blev tillfrågad igår om vi ville vara med i en träningsgrupp som träffas på söndagar. Ska bli jättekul att träffa och träna med andra, extra kul att det är två till med rottweiler som är med. Förhoppningsvis kanske vi hittar någon att träna med andra dagar under veckorna också!
 
Just nu går träningen ganska segt med tanke på att vi är ganska begränsde i vad vi kan göra. Men en sak som vi tränar på en del nu är platsliggning. Första steget var att hon skulle lägga ner hakan i backen och det tog inte lång tid att lära in. Nu får hon ligga lite längre när vi går en bit ifrån, ligga still är kanske inte det roligast just nu eftersom hon har en del spring i benen men hon är riktigt duktig!
 


RSS 2.0